Panowie jestem zmuszony nabyć nowy odkurzacz ponieważ mój odmówił współpracy :evil:.
Nowy nabytek będzie obsługiwał mieszkanie 75 metrów w którym urzęduje piesek z białą sierścią także turboszczotka jest obowiązkowa. Mam panele także tą opcję też biorę pod uwagę.... Proszę o pomoc ponieważ zależy mi na zakupie czegoś sprawdzonego nie ukrywam że wolę bez workowe ponieważ jest to wygodniejsze na dłużej
Marcello01, może zalmer solaris?? ma elektroszczotkę, tanie i baaardzo dobre worki safbag, tani filtr hepa. Minus, jest głośny, ale za to się nie przegrzewa (kolega ma jakiegoś szajsunga, niby super cichy, ale uzyskali to pchając gąbkę gdzie się dało i klnie, że nieraz przerwy robi w odkurzaniu, bo grat strzela foch i się wyłącza).
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Jeśli chodzi o odkurzacze to przechodziłem przez to :szeroki_usmiech jakieś 6-7lat temu...kupiliśmy MIELE...po prostu zapie...a....nie znalazłem innego odkurzacza który tak dobrze ssa :diabelski_usmiech a do tego jest cichy i solidnie wykonany
Od ponad 10 lat mam Elektroluxa Elfa - nie do zdarcia, polecam każdemu.
Do prania kupiłem Sobie ZELMER AQUAWELT, gówno jakich mało, do prania nie polecam.
Do odkurzania fajny bo bezworkowy i dla dzieci zajeb...ta zabawka do śmigania po mieszkaniu. :szeroki_usmiech
Odkopię, bo po ponad 6 latach używania urwały mi się dziś kółka w Philips'ie, a żona nie pozwala mi wprowadzić jakiegoś innowacyjnego sposobu naprawy tychże...
Co polecicie w granicach ~200zł? Zależałoby mi na jakichś kompaktowych wymiarach (mniej więcej długość do 35cm, szerokość/wysokość do 25cm), worku tkaninowym i... tyle...
Na razie widzę, że w tej cenie jest Zelmer Elf, ale jest on niestety dość długi.
Ja kupilem na poczatku roku zelmer meteor 2. Byl w promocji ten najzwyzszy model z hepa, turbo szczotka, raczka teleskopowa i cos tam jeszcze. Ceny roznia sie zaleznie od wyposazenia, generalnie te poerdoly nie sa potrzebne, ale prawie w cenie najtanszego kupilismy najlepszy. Zona bardzo zadowolona. Moja mama kupila miesiac pozniej jakis electrolux, ladnie ciagnal przez 3 m-ce, pozniej do naprawy na 2 tygodnie. Po miesiacu znowu na ponad tydzien, wiec nie polecam.
Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych www.nawmar.pl
Wymiary niewiele większe ale polecam, bo użytkuję Zelmer Odyssey 450.0 EK (niebieski). Przykład http://www.euro.com.pl/odkurzacze/ze...-ek.bhtml#opis Bez HEPA (bo filtry drogie) z filtrem ACF. Worki safbag i papierowe. Jedynie wymieniłem kabłąkowatą rączkę rury bo nieporęczna na taką łamaną bez kabłąka.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Najlepiej weryfikuje to pies z długą sierścią i codzienne odkurzanie ;-)
U mnie zamieszkuje długowłosy malamut :lol:
Zastanawiam się czasem czy jego sierścią nie zacząć wypychać poduszek lub kołder :lol:
Biznes mógłby być niezły :lol:
Kupiłem markowca, chyba to był Phillips, dałem 300 zł (workowy) - dwa lata i zdechł niedługo po gwarancji
Po prostu przestał ciągnąć, chodził jak czołg, wył niesamowicie :lol:
Kupiłem kolejny - nie pamiętam marki ale też jakiś markowy, w Tesco był w promocji za dwie stówki bez workowy, mały, poręczny a przede wszystkim lekki jakieś pół roku temu. - chyba zelmer.
Jak na razie spisuje się dobrze, skończył się problem z kupowaniem worków, jedno odkurzanie, wysypanie, trzepanie filtra i z bani.
Na psy wymyślili teraz odkurzacze z separatorem na sierść przy rurze wciągającej - nie wiem jak to się sprawdza. Ale dla samego odkurzacza, który ma odkurzać powierzchnie płaskie, nie ma w domu żadnego sierściucha to nie dał bym więcej jak 200 zł bo tak jak piszecie, odkurzacz działa 5 czy 6 lat - wiadomo - design też jest ważny :lol: 6 latek to już staruszek w dodatku niemodny :lol:
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Dobry temat Ja też potrzebuje odkurzacz, a nigdy wcześniej nie kupowałam takiego ustrojstwa :P Tylko tych modeli i rodzajów narobili, że nie wiadomo co wybrać. Nie znam się na parametrach, ale to co mogę podać:
- do mieszkania 51 m2
- z dużą ilością końcówek
- ekonomiczny, tak żeby nie trzeba było go często opróżniać
- wolałabym taki na worki
- maksymalna cena: 500 zł
anka_de, zamiast wydawać 250zł naa "markę", kup sobie taki jak ja i nie zaprzątaj sobie głowy pierdułami
Aha, zwracam uwagę, że Twoja propozycja jest dość głośna (81dB) a do tego większa i cięższa niż ten mój sprzęt. No i nie jest to sprzęt ze sklepu.
Z drugiej strony: skoro chcesz wydać 500zł, to szukaj czegoś "na wypasie"...
Odkopię, bo po ponad 6 latach używania urwały mi się dziś kółka w Philips'ie, a żona nie pozwala mi wprowadzić jakiegoś innowacyjnego sposobu naprawy tychże...
Chce się przed koleżankami chwalić nowym odkurzaczem :twisted:
Szkoda wyrzucać dobry odkurzacz z powodu urwanych kółek , nie musisz kleić starych, w marketach budowlanych jest duzy wybór kółek kóleczek do foteli wózków..., chyba że planujesz przejąć go jako stacjinarny do garażu :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez oolsztyniak
...odkurzacz działa 5 czy 6 lat - wiadomo - design też jest ważny 6 latek to już staruszek w dodatku niemodny
Jak otworzyłem swojego zelmera1, żeby wymienić łożyska i szczotki ,na naklejce było 1973r...a jakiś nowych dizajn' leży nieużywany, już kilka lat w pudelku, nie pamiętam już nawet marki :lol: , bo kombatant nie powiedział jeszcze ostatniego słowa
bishop, z tymi kółkami wcale nie jest taka prosta sprawa, bo one nie są osadzone na osi, tylko na odpowiednich otworach w obudowie, zresztą...
Dzięki temu nowemu odkurzaczowi skończy się małżonkowe narzekanie, że brudzę sprzęt domowy przy czyszczeniu samochodu na parkingu... Philips będzie mógł sprzątać mój dyliżans
Dorób mu szelki i na plecy, będzie zawsze pod reką, ...kręgosłup wygrzeje i bieliznę przewietrzy :helm , a może ktoś z sąsiadów filmik na YT wrzuci jak odkurzasz...
Komentarz